Anders Berg

Kontaktinformation

vCard vcard

Befattning:

Universitetslektor

personbild

Verksam vid:

Naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Adress:

Umeå universitet
SE-901 87 Umeå
Sverige

Besöksadress:

Naturvetarhuset, huskropp A, plan 5, Johan Bures väg 16

Tel:

+46 90 786 99 74

E-postadress:

anders.berg@umu.seE-post 1

anders.berg@matnv.umu.seE-post 2

Lync:

Ta kontakt via Lync

Webbsida:

http://www.nmd.umu.se/om-institutionen/personal/anders-berg/ Webbsida

Anders Berg

Jag är lektor vid institutionen för Naturvetenskapernas och matematikens didaktik (NMD) , innan dess har jag en bakgrund som kemi- och biologilärare. Störst undervisningserfarenhet har jag från universitet och gymnasium, men jag har även undervisat i åk 7-9. Hösten 2005 disputerade jag på en avhandling som handlar om studenters attityder till, och motivation för, kemistudier. I avhandlingen försöker jag se hur detta är kopplat till undervisningssituationen. Vill du läsa mera om min avhandling så klicka här.

När det gäller distanskurser och webbaserat lärande så intresserar jag mig för hur vi kan skapa goda förutsättningar för att studenten själv lär sig grundläggande faktakunskaper som senare fördjupas och används tillsammans med kurskamrater och lärare. Bland lärare och forskare kallas detta ofta "flipped classroom". Är du intresserad av dessa tankegångar så är wikipedia en lämplig startpunkt.

Centralt för mig i detta med lärande och kunskap är att vi måste ha någon typ av system för att förstå och utvärdera kunskap, här tycker jag Blooms reviderade taxonomi är ett fungerande verktyg.

Privat så är de flesta av mina intressen kopplade till friluftsliv i en eller annan form. Jag gillar hemodlad vitlök, att paddla, åka skidor med mina hundar och fiska.


Sidansvarig: Lars Knutsson

Utskriftsversion